Wireless Netwerken

Er wordt steeds minder op kantoor gewerkt en steeds vaker in vergaderruimtes en auto’s, thuis, op het vliegveld en in hotels en cafés. Om van deze vrijheid te kunnen profiteren maken kleine bedrijven gebruik van draadloze netwerken en WiFi-hotspots om in contact te blijven met collega’s, klanten en partners.

Met behulp van een draadloos LAN-netwerk kunt u uw computers aansluiten zonder draden of kabels. U hebt een document nodig dat op de server staat, en u bevindt zich in de vergaderruimte? U wilt vanuit uw warenhuis toegang tot uw voorraadsysteem? Een draadloos netwerk maakt dit mogelijk met behulp van radiogolven die mobiele apparaten binnen een bepaald gebied in staat stellen om een verbinding te maken en te communiceren.

Het meebrengen van eigen tablets of smartphones zien we exponentieel groeien en vergt dus aandacht voor een optimaal geïmplementeerd draadloos netwerk waarbij het inmeten alsmede een verificatiemeting van groot belang is voor een goed functionerend netwerk. Deze metingen voeren wij uit met professionele apparatuur en de meetresultaten worden vastgelegd in een rapport inclusief de spectrum analyse, mogelijke storingsbronnen plus de punten / plekken waar de accesspoints geïnstalleerd dienen te worden.

De oplossingen die wij toepassen voor onze relaties zijn:

  • BYOD Compliancy Manager
  • Guest Access
  • Voice over Wireless LAN
  • Location Based Services
  • Data Connectivity